Nieuw! Lesmateriaal Fotobewerken voor kids!

Hoe moet dat dan?

Je bent de vader/moeder van een kind in groep 8 en je wilt graag dat hij/zij alvast iets leert over Excel, zodat hij/zij op de middelbare school weet hoe Excel werkt.

Of misschien ben je leraar van groep 8 en je wilt je leerlingen een andere keuzeactiviteit aanbieden voor de vrijdagmiddag, bijvoorbeeld kennismaken met Excel, een prima voorbereiding voor de middelbare school en een uitbreiding van de rekenstof.

Helaas weet je zelf niet zo heel veel van Excel, dus hoe moet dat dan?

In het lesmateriaal dat je kunt downloaden op deze website, zijn alle opdrachten zodanig uitgewerkt, dat je geen speciale voorkennis nodig hebt om er mee te kunnen werken. Alle kennis die je nodig hebt, krijg je door het maken van de opdrachten. Dus als ouder of leraar kun je eerst zelf het materiaal doorwerken, om het daarna aan de kinderen aan te kunnen bieden. Alle antwoorden wijzen zich vanzelf; en mocht je toch vragen hebben: een mailtje naar lenyvanleeuwen@live.nl en je krijgt de informatie die je nodig hebt.

Een bladzijde uit het lesmateriaal:

Bladzijde Excel

Of misschien wil je je kind(eren) een eigen website laten maken. Ja, dat kan ik helemaal niet, denk je dan. Wat weet ik daar nou van?

Ook bij dit lesmateriaal wordt alles wat er gedaan moet worden, in de vorm van duidelijke opdrachten uitgewerkt. Ook hier geldt dat je alle kennis die je nodig hebt, krijgt door het maken van de opdrachten. Dus als ouder of leraar kun je eerst zelf het materiaal doorwerken, om het daarna aan de kinderen aan te kunnen bieden. Alle antwoorden wijzen zich vanzelf. En anders een mailtje naar lenyvanleeuwen@live.nl

Een bladzijde uit het lesmateriaal:

pagina-uit-website-bouwen-voor-kids

Daarna ben je zó enthousiast geworden, dat je zelf een website wilt maken! Ook daarin voorziet deze website. Je kunt hier een kant-en-klare handleiding downloaden, die je in staat stelt een website te maken naar je eigen ontwerp.

Een bladzijde uit het lesmateriaal:

pagina-uit-website-wordpress

fotocarrousel

Ik hoop dat ik hiermee je vraag “Hoe moet dat dan?” beantwoord heb en ik wens je heel veel succes met Excel of Website bouwen!

Ik ga weer verder met mijn ijsje, voordat het smelt!

Leny van Leeuwen

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>